​Triumph Tiger 1050 Sport uppdateras

Folket på motorcykelverkstaden i Hinckley ligger inte på latsidan i år. Till 2016 ser vi förutom en helt ny Bonneville-familj även uppdateringar av Tiger Explorer 1200 och Speed Triple.
 
Nu kommer en till nyhet från Triumph, det handlar då om asfaltsfokuserade äventyrshojen Tiger 1050 Sport. Modellen får några milda designuppgraderingar bestående av exempelvis ny magkåpa, andra backspgelar och ny justerbar vindruta.
 
Motorn blir samma 1050-kubikare som nya Speed Triple utrustats med. På Triumph-manér får vi vänta på några definitiva siffror när det gäller effekt och vrid för Tiger 1050 Sport. Vad som däremot utlovas redan nu är högre vridmoment och lägre bränsleförbrukning.
 
Ride By Wire gör att Tiger 1050 Sport har flera körlägen och modellen får också flerläges traction contorl. En annan nyhet som ska göra Tiger 1050 Sport mer lättkörd är en mindre tungjobbad koppling och greppvänligare fotpinnar. Färgerna sägs bli svart och silver för årsmodell 2016.

Hojen avtäcks på den uppkommande motorcykelmässan i London 12–14 februari. Till Sverige kommer den först i juni eller juli tror märkets svenska organisation, det kan innebärar att den säljs som årsmodell 2017.

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: