​Nytt rekord för wheelie på is

Det är ännu knapphändiga uppgifter som vi baserar den här nyheten på, men som det ser ut nu kan svensken Robert Gulls hastighetsrekord för bakhjulsåka på is vara slaget.
 
Igår gjordes ett flertal rekordförsök på Lake Koshkonong i Wisconsin i USA, bland annat ställde hemmasonen Cecil “Bubba” Myers upp med en Kawasaki Ninja H2 skodd med dubbade däck.
 
Rekordet ska dock enligt dessa tidiga uppgifter gått till Jason Farrell, också han hemmahörande i Wisconsin. Motorcykeln som mäktade med dubbdäck och bakhjulskörning i 216,94 km/h var en Kawasaki ZX-10R av fjärde generationen.

Robert Gull står fortfarande som rekordhållare och han kommer fortsätta att ha den titeln tills Jason Farrells hastighet är bekräftad. Skulle mätningen bli godkänd kommer Gull ge sig på ett nytt rekordförsök.
– Det blir inte i år med tanke på den vinter vi haft plus att vi är lite oförberedda. Godkänns hans tid gör vi ett försök nästa vinter igen.

Robert Gull menar att marginalen är relativt liten mellan hans 206,09 km/h och Farrells 216,94 km/h. Enligt Gull kan det vara lika bra att vänta till nästa säsong för att se om det sker några fler rekord innan hans team ger sig i kast med ett nytt försök.
 

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: