​Millers första vinst

När förarna ställde upp för det andra racet efter att regnet avtagit och de största vattensamlingarna sopats bort av funktionärarena runt banan stod Andrea Dovizioso, Danilo Petrucci och Valentino Rossi i första startled.
 
Placeringen på gridden gjordes efter hur startfältet såg ut när första racet flaggades av efter 14 körda varv. I andra startled återfanns Scott Redding, Marc Márquez och Dani Pedrosa.
 
Valentino Rossi startade
stabilt men gjorde en fenomenal insats genom första kurvorna vilket gav honom en liten lucka till resten av förarna på den fortfarande blöta banan. Marc Márquez visade att han var på attackhumör men varken Andrea Dovizioso eller någon av de andra Ducatiförarna i toppen såg ut att vilja ge upp utan en rejäl kamp.
 
Valentino Rossi som var förra årets vinnare på Assen råkade i trubbel när han något oväntat pressat sina Michelindäck lite för hårt i de svåra förhållandena. I kurva tio på det fjärde varvet körde italienaren av varpå Marc Márquez kunde ta ledningen.
 
Valentino Rossi var
inte ensam om att hamna i grusfållan. Ducatis Andrea Dovizioso, Suzukis Aleix Espargro, LCR Hondas Cal Crutchlow och Repsol Hondas Dani Pedrosa gick samma öde till mötes. Satellitföraren Danilo Petrucci som på allvar utmanat i toppen av första racet med sin Octo Pramac-Ducati fick tyvärr bryta det andra racet på grund av tekniska bekymmer.
 
Scott Redding hade varit så långt ner som på en elfteplats under racets inledning men jobbade sig uppåt. En man som såg ut att trivas i de knepiga vädret var australiensaren Jack Miller som tog in mer och mer på Marc Márquez.
 
Jack Miller satte in en attack och vi fick se något så ovanligt som en hoj från Hondas satellitteam köra ifrån en fabriks-Honda. Sakta men säkert började en lucka öppna sig mellan dem och det var tydligt att Marc Márquez inte ville riskera värdefulla mästerskapspoäng genom att pressa för hårt.
 
Yamaha Tech3-föraren Pol Espargro seglade upp på en tredjeplats men Scott Redding var på jakt efter en pallplats och närmade sig raskt. På det sista varvet bromsade sig Scott Redding om i första kurvan.
 
En överlycklig Jack Miller dundrade över mållinjen som segare efter det 12 varv långa racet i regnet. Han är den första australiensaren att vinna ett GP-race sedan Casey Stoner vann på Philp Island 2012. Marc Márquez tog en taktisk andraplats, Soctt Redding kämpade sig till tredjeplatsen och Pol Espargro knep fjärde.
 
Ducatis enda fabriksförare att ta sig i mål var vildhjärnan Andrea Iannone som straffats till start från sistaplatsen i första racet på grund av sin kollision med Jorge Lorenzo på Catalunya. I andra racet på Assen körde han upp sig från sjunde platsen på gridden till femte vid målflagg.
 
Jorge Lorenzo hade en tuff helg men körde ändå i mål på tionde plats som den enda av Yamahas fabriksförare att fullfölja racet.
 
1. Jack Miller 
2. Marc Marquez 
3. Scott Redding 
4. Pol Espargaro 
5. Andrea Iannone 
6. Hector Barbera 
7. Eugene Laverty 
8. Stefan Bradl 
9. Maverick Viñales 
10. Jorge Lorenzo 

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: