​Holecombe oslagbar i Enköping

Efter första dagens strapatser kunde den unga brittiska Beta-föraren Steve Holecombe njuta av en komfortabel ledning. De regnade bitvis hårt och banan var mycket blöt men den stora utmaningen skulle komma under dag två.
 
Steve Holecombe satte bästa tiderna på fyra av de fem första sträckorna under dag två men efter två krascher under slutet av sista ”Enduro-test”-momenten hade hans ledning till Sherco-föraren Matt Phillips och teamkamraten Johnny Aubert krympt avsevärt.

Den 59 kilometer långa och mycket tekniska banan blev bara mer och mer sönderkörd. Vid ett tillfälle skilde det inte mer än fem sekunder mellan de tre snabbaste förarna.
 
När alla E3-klassens förare kommit i mål sista dagen kunde Steve Holecombe dock räkna hem ännu en seger, följd av teamkamraten Johnny Aubert som bara var fyra sekunder långsammare.
 
Tredjeplatsen tog TM-föraren Manuel Monni som var cirka 30 sekunder snabbare än fyran Antoine Besset på en KTM. Gas Gas-föraren Jonatan Barragan körde i mål som femte snabbaste följd av KTM:s wildcard Joakim Ljunggren som blev bästa svensk i klassen.
 
I E2 var Yamaha-föraren Johan Edlund bästa svensk på en åttondeplats och i E1 körde Mikael Persson in på en fin femteplats, även han i sadeln på en Yamaha. I damklassen var det svenskan Emelie Karlsson som placerade sig bäst med en sjätteplats, också hon på en Yamaha.
 
Husqvarnaföraren Albin Elowson
blev bästa svenska förare i juniorklassen och kammade hem en mycket fin silvermedalj. 

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: