​Guy Martin om planerna för 2016

Motorcykelgurun Guy Martin skrev igår på sin blogg att han inte kommer ställa upp i Isle of Man TT i år. Anledningarna till detta är att han under en längre tid känt behovet av prova andra saker än motorcykelracing, en tanke som fastnade på allvar när han hamnade på sjukhus efter en den hårda kraschen under Ulster GP förra året.
 
Sedan tre år tillbaka har han funderat på att delta i mountainbikeloppet Tour Divide. Loppet är ett av det tuffaste inom sporten och sträcker sig från Klippiga bergen i Kanada till den Mexikanska gränsen.
 
Istället för att bara prata om loppet har Guy Martin nu bestämt sig för att delta, han var annars rädd för att han skulle skjuta upp det ännu längre. Det innebär dock att han måste välja bort årets Isle of Man TT så loppen går krockar med varandra i kalendern.
 
Han uttrycker dock att att inte är färdig med motorcyklar för gott och att gubbar som Bruce Anstey och John McGuinness bevisat att det inte direkt är någon fråga om ålder när den gäller den här typen av racing.
 
Under året väntar två nya rekordförsök på motorcykel för Guy Martin, ett i en Wall of Death-tunna och så ska det sättas hastighetsrekord på två hjul. Det sistnämnda planerades tillsammans med Triumph förra året men fick ställas in på grund av skada.
 
Om det blir någon roadracing nästa år kommer det ske i samarbete med TAS-teamet.
 
Läs hela Blogg-inlägget här.

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: