​Framsteg i förhandlingarna med kidnapparna

Vi rapporterade i december att den muslimska hjälporganisationen Gift of the Givers hade gjort framsteg i förhandlingarna om att få svenska motorcyklisten Johan Gustafsson fri från sin fångenskap hos al-Qaida i Mali.
 
Johan Gustafsson kidnappades för fyra år sedan när han reste genom Afrika på motorcykel. Sedan dess har han förekommit i flera videos som hans förövare publicerat på nätet. En av hans medfångar är sydafrikanen Stephen McGowan, det var hans familj som först kontaktade Gift of the Givers.
 
– Vi är nu inne i ett viktigt skede i våra försök att få dem fria och jag ville komma hit för att informera familjen om hur det går, säger Gift of the Givers grundare Imtiaz Sooliman till Sveriges radio.

Vi har tidigare rapporterat att organisationen fått kontakt med kidnapparna. Några planer vill Imtiaz Sooliman inte gå in på närmare och han kan inte säga hur lång tid det kommer ta innan Johan Gustafsson och Stephen McGowan kan bli frisläppta.
 
– Men den senaste tiden har vi gjort framsteg. Samtidigt har vi varit tydliga med att vi inte har några pengar att betala kidnapparna. Nu försöker vi på andra sätt få Stephen och Johan fria, säger Imtiaz Sooliman. 

Gift of the Givers är huvudsakligen en organisation som arbetar med bistånd och hjälparbete men de har lyckats förhandla med al-Qaida tidigare. 2013 kidnappades sydafrikanen Yolande Korkie i Yemen av terrororganisationens fraktion på den arabiska halvön. Hon släpptes redan ett halvår senare efter en insats av Gift of the Givers.

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: