​Dakar sträcka 6 & 7 – Tuffast hittills

Under sträcka sex av Dakar-rallyt 2016 blev Honda HRC ett av de första teamen som drabbat av allvarligare tekniska problem. Sträckan kördes på fredagen i en loop med både start och mål i Uyuni, Bolivia. Förarna hade totalt 700 kilometer att åka, varav 540 kilometer var specialsträcka.
 
Rysligt snabba Joan Barreda från Spanien drabbades av tekniska problem och kunde bara ta sig i mål med hjälp av stallkamraten Paolo Ceci som bogserade honom. Honda har inte meddelat vad felet som kostade Joan Barreda fyra timmar och chansen att vinna rallyt berodde på.
 
Snabbast på sträckan var KTM-föraren Toby Price från Australien, följd av teamkamraten Matthias Walknker från Österrike. Hondas Paulo Goncalves från Portugal körde in på tredjeplatsen. Husqvarnas Ruben Faria fick bryta rallyt efter en krasch som resulterade i en bruten handled.
 
Sträcka sju blev än mer dramatisk. 793 kilometer skulle köras, varav 353 var specialsträcka, mellan Uyuni tillbaka till Salta i Argentina. Honda HRC:s Paulo Goncalves fann KTM:s Matthias Walkner liggandes vid sidan av vägen med ett brutet lårben.
 
Honda-föraren hoppade av hojen och såg till att hans medtävlande var ok och att hjälpen var på väg innan han fortsatte vidare.
 
Vinsten på sträcka sju gick till fransmannen Antine Meo som kör för KTM, andraplatsen knep Argentinaren Benavides för Honda och tredjeplatsen tillföll portugisen och Honda-föraren  Paulo Goncalves. Den sistanämnda fick tiden han spenderade hos den skadade Walkner borträknad av tävlingsledningen. 
 
Hittills har förarna klarat halva rallyt. Söndagen innebar vila men i dag fortsätter rallyt med en sträcka mellan Salta och Belén på 767 kilometer, varav 394 kilometer är speicalsträcka.
 
Resultat Dakar 2016 – Totalen till och med sträcka sju

1.Paulo Goncalves (Hon) 22:52:30
2. Toby Price (KTM) +3:12
3. Stefan Svitko (KTM) +9:24
4. Pablo Quintanilla (Hus) +18:06
5. Kevin Benavides (Hon) +21:01