Bild
Nästa artikel

West avstängd för dopning

Moto2

Anthony West har blivit avstängd i 30 dagar efter att ha haft spår av DMMA i kroppen under Frankrikes GP.

På Phillip Island lyckades australienaren Anthony West placera sin QMMF-hoj på en andraplats. Men det blir det sista som West tar med sig från årets säsong i Moto2 efter att ha blivit avstängd i 30 dagar på grund av dopning. 

Under Frankrikes GP på Le Mans hittades spår av Methylhexaneamine (DMMA), ett milt stimulerande medel, i hans kropp. Därmed missar West den sista rundan på Valencia.

West förlorar sin sjundeplats på Frankrikes GP, men påverkar inte hans resultat i några andra race. West har fått ett relativt milt straff då DMMA appliceras genom ens diet och därmed finns möjligheten att West inte varit medveten om närvaron av DMMA i det han fick i sig. Men som alltid så är det atleten som får ansvara för vad som går in i dennes kropp och står som ytterst ansvarig. 

DMMA ska tillåta en förare att ha köra med större fokus under ett race, men drogen har också kopplats till hälsorisker och misstänks ha en del av två amerikanska soldaters hjärtattacker, rapporterar A&R.

I Sverige så är det inte förbjudet utan får användas med vissa restriktioner. 

Kommentarer

#1
2012-11-01 11:58

"Dödlig hälsofara";
Hoppas inte för mycket koffeinstarkt kaffe, som piggar upp varje trötter, klassas som dopingmedel (med tanke på att energidryck som t.ex. Red Bull har dödat ungdomar).
Kanske att det smakliga receptbelagda hostdämpande expektorantia Cocillana-Etyfin kan ge utslag i dopingkollen - innehåller både etylmorfin o etanol?

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.