Bild
Nästa artikel

Så mycket effekt har Triumphs Moto2-racer

Nyheter

Moto2 går mot en ny era nästa år då motorleverantören Honda byts ut mot Triumph, så här mycket hästkrafter har britternas racingmotor.

Moto2 lanserades 2010 för att ersätta 250-klassen, sedan dess har Honda varit en högst pålitlig motorleverantör där ytterst få problem har kunnat spåras tillbaka till motorn. Det är en hög standard för Triumph att ta efter, som nu avslöjat mer info om deras 765-motor. 

Hondas radfyra ska ha levererat strax under 130 hästkrafter, där det inte ska ha skiljt mer än 1.2 hästkrafter mellan varje levererad motor. Triumphs 165 kubik större motor levererar 138 hästkrafter, en ökning om 17 hästkrafter från gatmotorn den deriverats från. 

Motorn har utvecklats under två års tid med över 2500 varv genomförda på europeiska banor och flera livscykeltester. Om Triumphs motorer fortsätter hålla Hondas höga standard återstår att se, men om inget annat blir det ett väldigt maffigt ljud vi får ta del av i nästa års Moto2-mästerskap.

Diskutera: Vad tycker du om Triumphs entré i Moto2-klassen?  

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.