Bild
Nästa artikel
Aprilia fortsätter slipa på sin RSV4.

Ny elektronik hos Aprilia RSV4 och Touno

Intermot

Aprilia moderniserar sin grymma RSV4 och Tuono med ännu smartare elektronik, nya dämpare och bromsar.

Både RSV4 och Tuono får uppdateringar nästa säsong. Motorn är numera Euro 4-klassad och sportar 201 hästkrafter i RSV4 och 175 i Tuono. Fjädringen sköts numera av Öhlins senaste NIX-gaffel och TTX-dämpare på RSV4, hos Tuono är TTX-dämparen bak tillval.
 
Bromsoken fram är nu Brembos M50-varianter, dessa greppar om 330 millimeter stora skivor. ABS:en styrs numera av Boschs populära 9.1MP-system som inkluderar kurv-ABS.
 
De elektroniska APRC-systemen ger nu möjlighet till inställningar av traction control i åtta steg utan att du behöver släppa gasen. En ny wheelie control med tre lägen som också kan ställas utan att du behöver släppa gasrullen samt en smartare launch control och quickshifter är andra nyheter.

Den sistnämnda är dubbelverkande från och med 2017. Bland de olika funktionerna finns också en Pit Limiter som kan begränsa toppfarten hos modellerna.
 

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.