Bild
Nästa artikel

Lättviktaren Norton Superlight

Nyheter

Norton har tagit sin gattwin, trimmat den 25 procent och stoppat in den i ett läckert kolfibertäckt chassi, möt Superlight!

Norton har börjat bredda sitt utbud allt mer och den tredje hojen i 650-familjen är här. Superlight har tagit paralleltwinnen från Atlas, trimmat den från 84 till 105 hästkrafter och stoppat in den i ett exotiskt chassi som ger en torrvikt på bara 158 kilo. 

Detta uppnås med hjälp av bland annat fälgar och kåpor i kolfiber. Vikten matchas av riktiga premiumkomponenter, med en Öhlins NIX-gaffel fram och en TTX GP-dämpare bak. Inbromsningar sköts av dubbla 320-skivor med Brembo M50-kaliper. Även modern elektronik med IMU som möjliggör traction control, wheelie control och launch control följer med. 

Tyvärr har britterna inte satt ihop ett presskit värdigt denna läckerhet, så vi får hålla tillgodo med dessa lågupplösta bilder. Prislappen landar strax över 230 000 kronor, men för det får du en riktigt TT-inspirerad racer. 

Diskutera: Tror du att vi kommer få se John McGuinness utöka sitt samarbete med Norton och ställa upp i Lightweight TT-klassen med denna?

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.