Bild
Nästa artikel

EU-lag räddar svensk motorcyklist

Nyheter

En svensk som köpt en motorcykel i England och blivit lurad räddas nu av en sällan använd EU-lag. Nu ska säljaren betala för reparationen.

Hawar Ramanazali köpte en Benelli TNT 899 från två företag i England. När motorcykeln levererades visade det sig att motorn behövde bytas, något som inte framgick tidigare. Företagen vägrade sedan att svara på frågor från varken svenska eller engelska konsumentmyndigheter, rapporterar DN.

En EU-lag vid rörande privaträttens område blev räddningen. Hawar Ramanazali kunde tack vare EU-förordning 44/2001 stämma företagen. Lagen gör att privata kan stämma företag även i andra EU-länder.
– Ja, jag fick ut sammanlagt drygt 34 000 kronor för att laga motorcykeln och mina advokatkostnader. Det kanske inte är så mycket pengar med tanke hur mycket tid tvisten tagit, men det känns ändå bra att få rätt. Dessutom kan det här göra att konsumentens rättigheter stärks när det gäller näthandel, säger Hawar Ramazanali till DN. 

Hans Benelli TNT 899 är nu på verkstad och lagas.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.