Bild
Nästa artikel

BMW antyder luftkyld 1800-kubikare

Nyheter

I ett japanskt BMW-bygge med kvalitetsstämpel från högkvarteret i Tyskland hittar vi en luftkyld boxer på 1800 kubik.

Det hade inte varit första gången BMW använder sina byggsamarbeten för att antyda om vad som komma skall, vi har tidigare sett det med bland annat G 310 R och K 1600 B. Den här gången handlar det om japanska Custom Works Zon som byggt ett långt, elegant konstverk runt motorn som BMW medger är en prototyp. 

Mer än så har BMW dock inte sagt. Motordesignen är i varje fall till det yttre inspirerad av äldre släktingar och den stora volymen lär till stor del bero på hårdare utsläppskrav, vilket kan låta motsägelsefullt men med större motor kan man hålla lägre trimningsgrad och därmed behålla prestanda. Prototypmotorn skulle passa väl i en Diavel-utmanare. 

Yuichi Yoshizawa och Yoshikazu Ueda, grundarna av byggfirman, fick nöjet att presentera bygget på mässan Mooneyes Show i Yokohama och blev Best of Show. Spana in bygget i bilderna ovan.

Diskutera: Vad tror du om en luftkyld 1 800-kubikare från BMW? 

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.