Bild
Nästa artikel

Bildspel: Nya S1000RR i WSBK-utförande

Nyheter

BMW har presenterat teamet för 2019, komplett med S1000RR i lackerat tävlingsutförande. Spana in bilderna här!

Bike Katalogen 2019


Ska du köpa ny hoj? Bike Katalogen 2019 ger dig hela 453 modeller med fakta och ett gäng testvinnare!

Allt om alla motorcyklar! Du hittar de nyaste modellerna, från minsta 50-kubikaren till största 6,2 liters V8:an. Alla modelller samlade märkesvis i logisk ordning. Vi provkör Ducati Multistrada 1260 och duellerar nya BMW R1250 GS mot populära R1200 GS. Årets samtliga testvinnare presenteras och vi förklarar hur vi gör testerna och varför de är unika.

Det officiella fabriksteamet har genomfört dubbla tester på senaste, med två dagar på Jerez och två på Portimao i förra veckan. VM-kittade S1000RR fick sig där en rejäl inkörning där teamet försöker lära känna den nya hojen så väl som möjligt inför säsongspremiären. 

På Portimao passade teamet på att visa sin tävlingslackering, en klassisk BMW Motorsport-färgsättning. Teamet kommer drivas av Shaun Muir och till fabriksförarna hör Tom Sykes och Markus Reiterberger. 

Föga överraskande har BMW valt att använda Öhlins, ett vedertaget val både i GP och VM. Mer överraskande var valet av bromsleverantör, istället för Brembo satsar BMW på Nissin. Om det nya paketet kan utmana i Superbike återstår att se, S1000R hade starka framgångar i Superstock när den lanserades men den lyckades aldrig etablera sig som en titelutmanare i Superbike. 

På tal om BMW och Superbikes, du har väl läst vår provkörning av deras främsta tävlingsmaskiner? 

Diskutera: Tror du att BMW kommer kunna utmana i Superbike-VM?

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.