Nya hjälmar från Suomy

 

MX Tourer är en enduro-, äventyrs- och racinghjälm som kompletterar Suomys modellprogram. Denna typ av hjälm har tidigare saknats i Suomys utbud men produceras nu till 100% i Italien med samma kvalitetsstandard som övriga prestigehjälmar och modeller som lämnar fabriken i Coniolo.

MX TOURER är tillverkad i Tricarboco, en blandning av kevlar, kolfiber och glasfiber utvecklad av Suomy. Hjälmen tillverkas i två vindtunneltestade skalstorlekar. Stor vikt har även lagts på utvecklingen av ventilationen där kanaler i inredningen leder luften till de väl integrerade luftutsläppen. Hjälmen levereras med en skärm för enduroåkaren som avmonterad förvandlar hjälmen till en raceinspirerad gathjälm. Det inre solvisiret är lätt att använda och det yttre visiret är som alltid termoformat, anti rep- och anti-imbehandlat vilket borgar för perfekt användning oavsett väderlek.

MX Tourer är en hjälm med flera användningsområden som tillfredsställer kraven på kvalitet, vikt (endast 1250 gram), passform och aerodynamik från de som kör äventyrs- och multifunktionshojar. Pris från 4395 kr.

 

Suomys nya SR Sport kommer att positioneras i toppen av racingsegmentet. Den är avsedd för racing och blir en fullvärdig arvtagare efter succéhjälmen Excel. Suomy är en av de ledande hjälmarna inom racing och rent teknologiskt sett representerar den allt vad Suomy lärt sig genom sina åtta World Superbike titlar de senaste åren. 

Även SR Sport är tillverkad i Tricarboco. Det termoformade visiret borgar för goda optiska egenskaper och är som alltid anti rep- och anti-imbehandlat. 

Som vanligt på Suomys hjälmar är de tvättbara kindkuddarna och innerfodret i olika tjocklekar utbytbara för att kunna uppnå den optimala passformen. Den här hjälmens främsta egenskap är aerodynamiken. Den är vindtunneltestad ihop med en supersporthoj. En god ventilation hjälper till att hålla huvudet kallt på föraren även under pressade situationer och höga temperaturer. Pris från 4395kr.