Bild
Nästa artikel

Yamaha kommer med ny sporthoj

Nyhet

Flera rykten talar för att Yamaha kommer att släppa nya YZF-R 250 i någon form på Milano-mässan. Den ska konkurrera med Honda CBR 250 R och nya Kawasaki Ninja 300R.

250-klassen växer och Yamaha vill inte halka efter de japanska konkurrenterna. Ihärdiga rykten säger därför att YZF-R 250 kommer att presenteras, antingen som koncept eller som färdig modell, på EICMA-mässan i Milano om två veckor. Utseendemässigt kommer den att likna en mindre YZF-R6 men ambitionen kommer vara lägre, 250-kubikaren ska vara en ekonomisk modell snarare än en tävlingsmodell. Ryktena talar om liknande prisbild som för Kawasaki Ninja 300R och Honda CBR 250R, det vill säga under 50 000 kronor. 

Yamaha har redan en YZF-R125 i programmet och i Asien finns den något större YZF-R15. Lilla klassen väntas utökas ytterligare när KTM kommer med Duke 350.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.