Bild
Nästa artikel
Ny mindre caféracer från Triumph.

Triumph Street Cup – En mini-Thruxton

Intermot

Sportiga retromodeller går hem på bred front. Det har Triumph tagit fasta på när de nu lanserar en ny mindre caféracer.

 
Det kan tyckas konstigt att referera till en 900 som en smidig instegsmodell men så är det faktiskt med Triumphs snälla retromotorcyklar i nya Bonneville-familjen.
 
Här senaste tillskottet, caféracer vid namnet Street Cup. Den drivs av samma motor som vi lärt oss tycka om i den här säsongens nyhet Street Twin. 55 hästkrafter får ingen att tappa andan men det fina vridet på 80 newtonmeter redan vid 3200 varv gör motor underhållande och lätt att leva med.
 
Street Cup är en mindre och lättare lillebror till nya Thruxton. Modellen har gjutna fälgar, sportigt cliponstyre, singelsadel och speglar på styrändarna för att utmärka sig från nya T100-syskonen.
 
Till skillnad från T100-hojarna har Street Cup ett nytt tvåkolvsok från Nissin fram. Men bakdämparna har samma slaglängd på 120 millimeter som hos syskonen men de är längre vilket gör att sadelhöjden är något högre.
 

Kommentarer

#1
2016-10-05 11:58

55 hästar = dryga 40kW.
När nu hela EU har A-2 kunde s.k. instegsmodeller lika väl nöja sig med den begränsade och tillåtna maxeffekten 35kW?
Det skulle underlätta för ålderskategorin 18 - 24 åringar.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.