Bild
Nästa artikel

Suzuki firar 40 år ihop med Yoshimura

Nyheter

För 40 år sedan startade ett långt och framgångsrikt samarbete mellan Suzuki racing och Yohimura

1978 indleddes ett samarbete mellan Yoshimura och Suzuki. Något som skulle visa sig bli ett långvarigt och framgångsrikt samarbete.

Yoshimura som är känt för trim och avgasrör startades av Hideo "Pops" Yoshimura redan på 50-talet i Japan. Han var i grund och botten en flygmekaniker under efterkrigstiden och fick ett gott rykte om sig bland amerikanska militärer stationerade i Japan, att han kunde modifiera motorcyklar så att de gick bättre och fick ut mer effekt med befintliga delar.

"Pops" Yoshimura var fascinerad av racing och i synnerhet Daytona-loppen. Efter ett besök i USA och loppet i Florida beslutade han sig för att starta Yoshimura R&D Amerika.  
Yoshimura klev in på den nystartade superbikeserien AMA 1976. Han jobbade först med Kawasaki men efter trög start i AMA började samarbetet med Suzuki-racing 1978.

Samarbetet fick en flygande start på Daytona 200 när Steve McLaughlin vann på sin Suzuki som kittats av Yoshimura. Året efter rensade Suzuki och Yoshimura banan då man tog hem samtliga pallplatser i det årets Daytona200-tävling.

Resten är historia. 
 
Det började i Japan på 50-talet
En tidig Yoshimura-racehoj
GS1000 var Suzukin som de började med
Hideo "Pops" Yoshimura
Samarbetet mellan Suzuki och Yoshimura har skördat många framgångar.
En vanlig syn på motorcyklar världen över

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.