Bild
Nästa artikel

Suzuki avslöjar SV650 Scrambler

Nyheter

Suzuki hakar på scrambler-tåget och utrustar körglada SV650A med intressanta grustillbehör. Men just den här modellen kommer inte till Sverige.

Den japanska tillverkaren Suzuki har tidigare i historien gett oss tillbakablickande hojar som muskelbygget GSX 1400 men de har varit märkbart frånvarande i den senaste retrovågen.

Med 2016-års SV 650A gjordes något av en comeback för märket och nu ser modellen ut att komma i ett roligt scrambler utförande. Tyvärr är den här motorcyklen ännu bara aktuell för den franska marknaden men Suzuki Sverige hoppas kunna erbjuda ett liknande ombyggnadskit till modellen.

Vi noterar att den här franska versionen fått ett snyggt galler framför lyktan, Dunlops Mutant-däck, tåligare kedjeskydd, styre från LSL i cross-stuk, offroadaktiga fotpinnar, ny framskärm och en liten vindavvisare.
 
Både skärmarna och vindavvisaren ser ut att vara tillverkade av borstad aluminium, lacken på tanken är unik för SV 650 Scrambler och sadeln har fått ny klädsel.
 
Läs vår provkörning av vanliga SV 650 här.  

Kommentarer

#1
2016-12-11 11:46

Tycker resultatet är som när en vuxen ska prata med ungdomar på ungdomars vis. Ytlig och nödtotftig anpassning som inte övertygar någon.

#2
2016-12-14 15:48

@T.B.
Instämmer, inte snyggt alls! Antagligen bara för att hålla ner kostnaderna blir det ful budget.
På 80-talet plagierade dom fyra japsfabrikörerna H-D för att få till glidarimitationer i olika motorstorlekar.
Man tog vad man hade från landsvägsavdelningen o satte på en king o queensadel, ett annat styre med jordfrässtuk, mindre men fetare bakhjul o flyttade sen fram fotpinnarna en liten bit: Klart.
Bra som instegbågar pga klen effekt o låg sitthöjd. Och dom små modellerna var plånboksvänliga ekonomihojar i starten av en ny (hoj-)hobby.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.