Bild
Nästa artikel

MV Agusta har något på gång

Nyheter

Den italienska tillverkaren har något nytt i görningen och kallar projektet för RVS, Reparto Veicoli Speciali.

Det har dykt upp en kryptisk teaser på Youtube från den italienska tillverkaren MV Agusta. Siluetten av en customiserad Brutale-version och bokstavskombinationen RVS frästa i ett block av metall har fått oss att gnugga geniknölarna.
 
Vissa gissningar på internet har handlat om en första modern retromotorcykel från tillverkaren, förslagsvis en scrambler. Andra uppgifter säger att RVS står för italienskans Reparto Veicoli Speciali – på svenska betyder det ungefär avdelningen för specialfordon.

Det leder oss in på spåret att MV Agusta kan ha skapat sin egen avdelning för fabriksbyggda specialversioner av befintliga modeller. En sådan skulle sannolikt jobba med att livsstilsanpassa motorcyklar snarare än att göra dem snabbare, det senare sköter den befintliga avdelningen Reparto Corse.

Rough Crafts tolkning av Brutale 800 RR kallar de för BALLISTIC TRIDENT.
Deus Customs MV Agusta Brutale 800RR, döpt till AgoTT efter TT-föraren Giacomo Agostini.

På senare tid har vi motorcykelvärlden visat stort intresse för de byggare som vågat sig på att sätta kapen i MV Agusta, bland de senaste exemplen har vi Rough Crafts kolfiberklädda skapelse och Deus Customs AgoTT. Det finns alltså orsak för tillverkaren själv för att undersöka möjligheterna att kapitalisera på detta.
 

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.