Bild
Nästa artikel

Koncept: Royal Enfield Pioneer

Nyheter

Svenska designern Daniel Gunnarsson har tagit fram ett futuristiskt koncept döpt Pioneer, se bildspel här.

Gunnarsson ville ta fram en motorcykel som bland annat utforskade hur ny teknik kan utveckla motorcykeln och alternativ till förbränningsmotorn. Den skulle också underlätta för nya förare samtidigt som den hjälpte till att utmana erfarna förare.

Resultatet är Royal Enfield Pioneer. Konceptet använder självbalanserande teknologi och har ett självstyrande läge som ska hjälpa oerfarna att få uppleva motorcyklism. Samma funktioner ska också fungera som effektiva verktyg för den erfarna föraren. 

Till höger hittar du ett bildspel på skapelsen. Vad tycker du om Pioneer? Kommentera nedan!

Kommentarer

#1
2014-02-25 17:45

Vad ska man säga om formgivningen, liknar den här saken att öppna vinflarrorna med. Fast med två hjul

http://www.kitchenstore.se/shop/14970/art70/h7652/11667652-origpic-38c536.jpg

#2
2014-02-25 17:54

Inte alls svårt att hålla sig fast på hojen. Kraftigt stöd så man inte glider bakåt.

#3
2014-03-21 09:25

Hej!

Daniel här som designat motorcykeln!

Jag hade praktik på BMW motorcyklars designavdelning under 2013 och där pratades mycket om kördynamik och hur motorcykeln kunde utveckla föraren och hur de hjälpmedel (abs, wheelie control, antispinn m.m.) som finns i dag kommer utvecklas. Där föddes idén till det här projektet!

Förstår att vissa undrar hur f_n man sitter kvar på hojen. Den som vill läsa min rapport på 250 sidor får göra det=), men enkelt förklarat, hela hojen anpassar sig efter föraren, och förarens egenskaper, och följer din utveckling som förare.

Bredden på sadeln är så smal när den står still (och för att det ser ballt ut), men anpassar sig i bredd och djup när föraren sätter sig på den och under körning.

Titta gärna in mer av mina projekt här: http://www.coroflot.com/dlgunnarsson och vill ni ha hjälp med design så här av er, allt på två hjul gillas!

MVH/Daniel

#4
2014-03-21 09:26

Och tack för vinflarre kommentaren=) Man vill ju bryta det konventionella lite...=)

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.