Ny laddstation för elfordon i Stockholm

Laddning, betalning och identifiering av lediga stolpar sker med hjälp av mobilen. Ett sms skickas iväg när laddningen påbörjas respektive avslutas. Läs mer om hur det hela går till hos Fortum

– Vår vision är ett Stockholm som är renare och mindre bullrigt. En viktig faktor är att elbilsmarknaden tar sig. För att det ska ske är det viktigt att det finns en laddinfrastruktur som är tillgänglig, i det har Stockholm Parkering en viktig roll, säger trafikborgarrådet Ulla Hamilton (M) som också var invigningstalare vid öppnandet av den kommersiella lösningen.

– Laddning vid besöksparkering skiljer sig åt jämfört med laddning i hemmet, inte minst är säkerhetsfrågorna och
behovet av bakomliggande system viktiga skillnader. Vi har sett att det finns ett behov av en kostnadseffektiv kommersiell lösning som åt för till exempel parkeringsoperatörerna. Vi lanserar nu denna lösning i Sverige och Finland som ett första steg, säger Marie Fossum, ansvarig för affärsutveckling på Fortum.

– Just nu tar vi inte betalt för tjänsten utan vill bara säkerställa hur den fungerar. Pilotperioden pågår i ett halvår. I ett nästa skede är det enkelt att ta betalt för tjänsten. Vi kommer att testa tjänsten med vår egen elbil men räknar naturligtvis med att någon av de 6000 kommande elbilar eller laddhybrider som staden aktivt varit delaktig i teknikupphandlingen, också hittar hit, säger Christian Rockberger, VD för Stockholm Parkering.
 

Annons

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: