Motorcyklister hedrade terroroffren

Det är Dagbladet som skriver att upp mot 1000 motorcyklister deltog i markeringen, en markering som blev mycket större än initiativtagaren hade föreställt sig.

Tommy Hansen i NMCU skulle nämligen bjuda in runt 30-50 facebookvänner men publicerade det i en öppen grupp. Interesset var enormt och resulatet blev att motorcyklister från hela Østlandet kom.

Kortegen körde samlat från Rådhusplassen i Oslo och ut til Utøya, där 68 människor föll offer för terrordådet.

Deltagaren Jens Martin Haagensen beskriver händelsen som särskilt rörande och berättar att motorcyklisterna fick många positiva reaktioner under kortegen.

– Flera bilister stannade och hälsade på oss. Det stod folk i vägkanten och på broar som applåderade och vinkade till oss – det var en särskilt rörande upplevelse, säger han. När vi kom fram till det första minnesmärket vid Utøya, parkerade vi hojarna och blinkade med ljusen. Då strömmade det privatpersoner till platsen, och vi bemöttes med applåder. Efteråt körde vi till en stor parkeringsplats och gick i samlad trupp till minnesmärket vid vattnet, där vi tände ljus och placerade blommor.

Foto: Skärmdump från TV2

Annons

Annons

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: