FMX-stjärnor från Red Bull X-Fighters till Ullevi!

Här följer mer information om Andre, Dany och svenske Daniel Bodin som också kommer att delta;

ANDRE VILLA, Yamaha.
Norrmannen som just nu står för de bästa skandinaviska resultaten inom freestyle och som kanske bäst kan matcha Torres på Ullevi.

-Jag fick min första motorcykel när jag var 4 och jag lärde mig köra MC innan jag lärde mig hantera en trampcykel. År 2001, efter 15 år med motocross, tog jag beslutet att ägna all min tid år FMX. Jag blev proffs 2004 och flyttade till Spanien. Jag lever nu ut alla mina drömmar och passioner. ”Love life!”

Andre tävlar framgångsrikt i Red Bull X-Fighters, X- Games, X-Fighters m m. I år har han redan hunnit med att vinna X-Fighters i Mexico och på Red Bull X-Fighters Tour i Cairo förra helgen blev han tvåa i ett startfält med FMX-eliten från Europa, Asien, USA och Australien. Andre räknar med att många norrmän kommer att ta sig till Ullevi för att supporta honom.

-Jag ser fram emot att få köra på Ullevi. Det kommer att vara det eventet som ligger närmast mina hemtrakter i år och det kommer säkert en massa norrmän och speciellt folk från min hemort Vågå. Och vem tackar nej till en bra fest i Göteborg i slutet av sommaren?

DANY TORRES, KTM.
Spanien står stilla när Dany hoppar. 23 år gammal har han byggt upp ett världsrykte med ett stort antal segrar och framgångar i prestigefyllda tävlingar som Red Bull X-Fighters, X-Knights , X- Games, SX Bercy m m.

– När jag var 3 år kom tomten med min första motorcykel och sedan höll jag på med motocross och supercross så mycket jag kunde. När jag var 15 prövade jag på Freestyle och det förändrade mitt liv. Mitt mål är detsamma idag, att köra hoj och tävla så mycket som möjligt. Men det viktigaste är att ha roligt. ”Where some see fear I see fun.”
Om att tävla på Ullevi säjer Dany:

– Jag har aldrig varit i Sverige men jag har många bra kompisar från både Sverige och Norge. Ullevi kommer att bli en perfekt avslutning på sommaren, jag har sett lite material från tidigare år och de ser ut som ett otroligt bra event. Jag hoppas också få se mina spanska kompisar vinna SX-klassen.

DANIEL BODIN, KTM.
Ett nytt svenskt namn på hopprampen. Det har lossat ordentligt för Daniel det sista året. Han har lyckats hålla sig skadefri och haft möjlighet att åka mer cross. En egen foampit har införskaffats hemma i Malugn och det har gett Daniel möjligheten att specialträna olika flip combos. De nya kombinationerna har tagit Daniel upp en bra bit i hierarkin inom freestylen och han känner att i år kommer han att kunna prestera i den verkliga toppen.

-Det är första gången jag får tävla på riktigt på Ullevi. Jag varit där tidigare i mindre sammanhang men ingenting går upp emot en riktig FMX-tävling inför storpublik. Att tävla mot Torres och Villa är en verklig utmaning. Det blir att ge allt. För Torres och Villa är Sverige ett nytt land att tävla i och vi vet att vi kommer att få rejäl konkurrens av andra förare.
Daniel tävlar också, mycket framgångsrikt, i X-Games Snowmobile Freestyle och kammade hem en andra plats i januari i år. Den enda europeiska föraren bland väletablerade amerikaner och kanadensare.

Annons

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: