Den ultimata Street Trackern

Pressrelease från Indian Motorcycle 2021-01-26

Indian Motorcycle höjer ribban med FTR och lanserar den ultimata Street Trackern

FTR modeller finjusterade för optimal effekt levererar världsledande hanterbarhet

Under lanseringen av FTR-plattformen 2019 omdefinierade Indian Motorcycle vad en amerikansk V-twin kan göra och stå för. I år tar Amerikas första motorcykeltillverkare med sig FTR-modellerna till helt nya nivåer av gatuprestanda med 2022 års sortiment.

FTR, som redan är uppskattad för sin unika design, sin starka motor och fantastiska hanterbarhet, hamnar nu längst upp på listan även när det kommer till prestanda på asfaltsvägar. Stor uppmärkamhet har lagts vid att trimma inte bara motorn, utan även fjädringskomponenterna genom en brantare gaffelvinkel, kortare försprång och nu med 17” fälgar och gatdäck. 2022 års FTR ger världsledande motoreffekt och prestanda samtidigt som motorcykeln känns mer kompakt.

Alla FTR-modeller rullar på nu sportiga Metzeler Sportec-gatdäck och har fullt justerbar fram- och bakfjädring för att öka körbarheten på asfalt. Flaggskeppet I modellserien, FTR R Carbon är försedd med Öhlins-stötdämpare och Öhlin-framgaffel. Den nya motorkalibreringen tar hjälp av omjusterade växellägen, vilket I sin tur ger ett effektregister som ger en jämnare, mer förutsägbar gasrespons. Motorn har även fått cylinderdeaktivering på bakre cylindern för att hantera motorvärmen under tomgångskörning.

“Till skillnad från andra motorcyklar skiljer sig FTR från alla andra motorcyklar I sin förmåga att leverera överlägsen prestanda, samtidigt som hojen ger ett uppvisar en ordentlig dos med stil och stuk. Uppdateringarna vi har gjort stärker ytterligare det löftet även till de mest kräsna förarna”, säger Mike Dougherty, VD för Indian Motorcycle. “Indian Motorcycle har alltid pressat motorcykelutvecklandets gränser för innovation samt för ständig förbättring och jag tror att FTR är ännu ett bra exempel på detta”.

Utöver sitt amerikanska arv, sin ikoniska siluett, samt klassledande formbarhet och finish, är FTR uppbyggd av en samling oöverträffade produkter, som en 110mm (4,3”) digital pekskärm och en 1203cc vätskekyld V-twin-motor som levererar 92 kW (123 hk) och 120 Nm I vridmoment. Med sin perfekta balans mellan styling och motoreffekt ger FTR-modellerna en solklart överlägsen körupplevelse.

“FTR ger en helt unik känsla som uppskattas av förare på alla nivåer. Vårt mål var att säkerställa dess DNA, samtidigt som vi förbättrar och raffinerar motorcykeln,” sade Ben Lindaman, produktchef för Indian Motorcycle. “Slutresultatet är en fantastisk, enastående motorcykel som osar av karaktär och fullkomligen ber dig vrida gashandtaget och ta för dig.”

FTR-sortimentet består av följande:

FTR, FTR S & FTR R Carbon

Modellerna FTR, FTR S, och FTR R Carbon är utrustade med 17-tums gjutna aluminiumfälgar, med Metzeler Sportec gatdäck. Detta ger en mer precis hanterbarhet som ytterligare förstärks med en brantare gaffelvinkel på 25 procent och ett kortare försprång på 99,9mm. De mindre hjulen, liksom hojens fram- och bakfjädring med 120mm fjädringsväg, bidrar till en 36 mm lägre sitthöjd – något som öppnar dörren för fler förare att slänga benet över FTR-sadeln och ge sig ut på vägarna. Dessutom justerades ProTaper-styret med 40 mm för att underlätta hanteringen och ge föraren bättre kontroll.

Det har gjorts ytterligare ändringar på nya FTR-modellerna för att ytterligare förbättra prestanda och förarkomfort. Följande tre modeller får fullt justerbar fram- och bakfjädring, en ny funktion som läggs till FTR-modellerna, samt bakre cylinderdeaktivering för att hantera motorvärmen när motorcykeln står på tomgång. Den nya motorkalibreringen förenklar också kallstarter.

Varje FTR-modell har en mängd standardfunktioner som överförs från tidigare FTR-generation. En inverterad framgaffel, avstämd för gatkörning, tillsammans med radialmonterade dubbla Brembo-ok fram ger föraren exceptionell kontroll och överlägsen bromskraft, medan farthållaren bidrar till en bekymmerslös åktur.

Viktiga punkter som skiljer de olika modellerna är följande:

FTR

Basmodellen av FTR har en analog mätare och finns i Black Smoke med röda accenter, inklusive röda pinstripes på hjulen, rött Indian Motorcycle script-märke på tanken och en röd fjäder på bakfjädringen. Basmodellen kan också levereras med reducerad motoreffekt för den som har A2-körkort.

FTR S

Modellen kommer i två färgalternativ, Maroon Metallic och White Smoke. Premiummodellen har Indian Motorcykels pekskärm på 110 mm som standard. Skärmen är Bluetooth-kompatibel med din telefon, har USB-uttag och en mätarpanel som går att konfigurera efter personliga önskemål. FTR S levereras som standard med ett uppgraderat Akrapovič-avgassystem, tre elektroniska körlägen, wheelie control, stabilitetskontroll, traction control och kurv-ABS. Dessutom kan du snabbladda dina enheter bekvämt via USB-porten.

FTR R Carbon

FTR R Carbon är toppmodellen i FTR-sortimentet. Förutom de ovan nämnda funktionerna som listas med FTR S, skiljer sig FTR R Carbon genom att den har tankskydd, framskärm och strålkastarkåpa i kolfiber, helt justerbar Öhlins framgaffel och gyllene Öhlins piggyback-stötdämpare, ett svart Akrapovič-avgassystem, premium sadelöverdrag och en skylt som anger vilket nummer den har utav modellens numrerade utgåva..

FTR Rally

FTR Rally upprätthåller sin scrambler-estetik och har Pirelli Scorpion Rally STR-däck på trådekrade 18-tums bakfälg och 19-tums framfälg. Liksom andra FTR-modeller har motorn fintrimmats på FTR Rally, vilket märks på gasresponsen, liksom att den har deaktivering av den bakcylindern vid tomgångskörning. FTR Rallys ProTaper-styre är 50 mm högre än andra FTR-modeller för bättre komfort och hanterbarhet under en mer avslappnad ergonomisk körställning. FTR Rally har en analog mätare och finns i Titanium Smoke. Liksom bas-FTR går det även att få FTR Rally med reducerad effekt för A2-körkort.

Tillbehör

FTR-modellerna är en idealisk plattform för den som vill personalisera sin hoj. Det växande utbudet av produkter täcker både tillbehör för stil, motoreffekt eller komfort.  Nya stylingtillbehör är bland annat nya tankskydd i svart och genomskinligt, medan en mängd kolfiberdelar nu finns tillgängliga, inklusive kedjeskydd, kylarskydd och en 17-tums framskärm. Ägare kan också uppgradera fjädring med Öhlins-framgaffel och stötdämpare, medan förare som vill åka lite längre kan köpa nya väskor, R Carbon sadel och en USB-laddningsport.

Dessutom saluför Indian Motorcycle mer än 60 FTR-delar och tillbehör. Designade för perfekt passform. Nu kan FTR-ägaren anpassa sin FTR med en komplett tillbehörslinje som sträcker sig från tankskydd till hög- och lågmonterade Akrapovič-avgasalternativ, förvaringsväskor, pakethållare, kåpglas och mer.

Du kan hitta mer hos din lokala Indian Motorcycle-handlare genom att besöka indianmotorcycle.se

Annons

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: