Bild
Nästa artikel
Stockholm inför parkeringsavgift på motorcyklar och moped.

Parkeringsavgifter på motorcykel och moped införs i Stockholm

Nyheter

Nu börjar det kosta pengar att parkera hojen i huvudstaden efter ett beslut från politikerna i Stockholms stad.

Stockholms stad tog beslut i frågan att införa parkeringsavgifter på motorcykel och moped 2016. Ett beslut som överklagats av SMC men som Högsta förvaltningsrätten har avslagit prövningsrätt. Vilket gör att Stockholm stad med Trafikborgarrådet Daniel Helldén (MP) i spetsen nu inför de omdebatterade parkeringsavgifterna. Olle Henriksson, ordförande för SMC Stockholm skriver om beslutet i en debatt-artikel på DN.

Även på sociala medier har grupperingar bildats för att protestera mot avgifterna. 

Här kan du läsa om vad som gäller när du ska parkera med din motorcykel eller moped i Stockholm.

Vad tycker du om avgifterna? Kommentera gärna! 

Kommentarer

#1
2018-04-11 23:54

Vad kostar det då? 1/5-del av en biltaxa? Då hade jag kanske kunna köpa det även om jag tycker det är principiellt fel då en MC sällan kan ställa sig i vägen eller hindrande så som en bil. Troligen handlar det om att mjölka invånarna på pengar. Hur kan det minsta partiet få så mycket att säga till om? För att miljöskatt rättfärdigar intäkter?

#2
2018-04-12 02:30

Det finns ingen anledning att acceptera att det ska kosta alls. Inte för något fordonslag. Gator och parkeringar var betalda långt innan de senaste 40årens exponentiellt ökande politikerförakt mot privata fordon. P-platser i stan har medvetet reducerats över 3-4 decennier. De senaste 10åren har raseriet accelererat. Dessutom har det som förut varit SJÄLVKLART gratis börjat kosta - rejält. >600% (ja sexhundra) i ett trollslag är inte ovanligt.
Tidsbegränsa parkering 7dagar, så att boende inte ska behöva omparkera i onödan. Syfte med tidsbegränsning att undvika långtidsuppställning. Skrota stora bussar i innerstan - de skapar trängseln. Bort med kollektivfiler. Återta körfält till ALL trafik och p-platser - från de bitvis sjukligt överdimensionerade nytillkomna (och ödsliga) trottoarerna/cykelvägarna. Trängseln i stan är avsiktligt skapad av politiker med klar avsikt att försvåra och fördyra för privata fordon.

#3
2018-04-12 17:10

alt man kan saga, är att dom som fatta beslut som dessa, har inte många bricka att flytta med där uppe, men dom ändra regler hela tiden till det sämre, utom att få in mer till staten,.dom tänka inte på att det är många ungdomar som inte kan eller vill betala och hamna med betalnings anmärkning, samt att dom inte kan straffas och annat, dom komma att ställa sina moppar var dom vill, men har jo inte så dom kan betala , då drabbar det föräldrarna som redan är straffat med sina dyra parkering, tänk om där kom några politiker en dag, som kan använda hjärnan och ta rätta beslut efter att ha använd alla brickorna där uppe,

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.