Bild
Nästa artikel

Bekräftat: Tre race i WorldSBK

Nyheter

Det står nu klart att det blir tre race per tävlingshelg i Superbike-VM, med två huvudrace och ett kortare sprintrace.

På senare år har WorldSBK skippat att köra två race på söndag och istället fördelat dem på lördag och söndag. Seriens chefer verkar dock ha nostalgi tillbaka till det gamla söndagsformatet och bekräftat nu att man adderar ett kortare sprintrace på söndag för tre race totalt. 

Söndagens sprintrace, döpt "Superpole Race", sker på morgonen med en racedistans om tio varv oavsett bana. Endast de nio bäst placerade förarna får poäng som följer; 12/9/7/6/5/4/3/2/1. Racet bestämmer också de nio främst startpositionerna för eftermiddagens race.

Detta innebär också lite justeringar av lördagens kval, med ett superpole-pass för att bestämma första racets startpositioner. VM-cheferna betonar dock att sprintracen inte kommer ingå i seriens historiska statistik, sett till exempelvis förares vinststatistik. Sprintracet blir alltså som ett slags kvalrace. 

Diskutera: Vad tycker du om det nya upplägget? 

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.