Valentino Rossi kör för Petronas Yamaha SRT under 2021

Den niofaldige världsmästaren fortsätter i MotoGP i Petronas-teamet och kör tillsammans med Franco Morbidelli nästa år.

Petronas Yamaha Sepang Racing Team är stolta över att meddela att Valentino Rossi kommer att delta i teamet under MotoGP-säsongen 2021. Valentino Rossi anses vara en av de största racerföraren genom tiderna efter en fantastisk karriär där han kört i sportens främsta klass sedan 2000.

Rossi går med i satellitteamet i vad som bara blir deras tredje säsong i MotoGP-klassen, efter att det malaysiska teamet debuterade på Qatars GP 2019. Den första säsongen i premiärklassen tog Petronas Yamaha SRT sex pole positioner och sju pallplatser, och vann ”Independent Teams Championship”. I år har teamet redan två pole, fyra pallplatser och tre förstaplatser.

Rossi kör därmed tillsammans med landsmannen och kompisen Franco Morbidelli i MotoGP-klassen – en duo som är ivriga att skriva ytterligare MotoGP-historia nästa år.

Svensken Johan Stigefelt som är Petronas Yamaha SRT Director kommenterar: ”Att kunna få med en förare som Valentino Rossi, under det som bara blir vårt tredje år i MotoGP-mästerskapet, är fantastiskt. Vi har på kort tid utvecklats från ett Moto3-team och ett Moto2-team till ett MotoGP team. Nu är det en otrolig känsla att leda poängplaceringen i MotoGP och samtidigt att signera en av de största förarna som sporten någonsin har känt.

”Det har gått länge sedan Valentino körde i ett satellitteam och vi kommer att göra vårt bästa för att hjälpa honom att känna sig som ny igen. Vi vill se till att han känner sig bekväm i vårt team, som vi litar på och tror på så mycket . Vårt mål är att bli ännu bättre som ett team, hjälpa Rossi att leverera bästa möjliga resultat och göra 2021 till ett minnesvärt år”, avslutar Stiggy.

Annons

Annons

Senaste utgåvan