Kidnappade Johan Gustafsson

För drygt två år sedan kidnappades den svenske motorcyklisten Johan Gustafsson från en uteservering i Timbuktu, Mali, när han var där på väg att korsa Afrika på motorcykel tillsammans med en kollega. I samband med kidnappningen fördes ytterligare två personer bort, dock inte svenskar, och en person från Tyskland sköts till döds.

Familjen fick besked om kidnappningen 25 november 2011, larmade UD och sedan dess har förhandlingarna pågått mellan UD och Aqim, al-Qaidas nordafrikanska gren. I en film på tv4play intervjuas familjen http://www.tv4.se/nyhetsmorgon/klipp/två-år-sedan-johan-gustafsson-kidnappades-av-al-qaida-2491622 där de säger sig vara hoppfulla när det gäller att få hem Johan välbehållen och att de har fullt förtroende för UD och deras sätt att sköta situationen. De uppger också att de är nöjda med det stöd de fått.

Idag är den juldagen, 25 december, och det har gått exakt två år och en månad sedan familjen nåddes av det fruktansvärda beskedet att Johan var bortförd när han var ute på sitt livs hojresa. Vi är många som reser med våra motorcyklar, men tanken på att något så allvarligt som detta skulle kunna hända – på riktigt – känns alltid väldigt avlägsen. Vi uppmanar alla att skänka Johan och hans familj en tanke för att på så sätt visa dem vårt stöd. Detta hade kunnat hända vem som helst av oss och personligen skulle jag må mycket bättre om jag kände att jag hade stöd från alla Sveriges motorcyklister.

Vi på Bike skulle gärna vilja få kontakt med Johans familj. Om det är någon av er som läser detta som känner hans familj, och har deras medgivande, får ni gärna höra av er till oss med deras kontaktuppgifter. Mejla till magnus.wallner@bike.se

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: