BSA är tillbaka – med Gold Star 650

BSA är tillbaka! Det ikoniska brittiska märket har rest sig ur askan med helt nya Gold Star 650.

Den klassiskt stukade retro-roadstern har utvecklats i Storbritannien och kommer att börja tillverkas i Indien i januari.

Den A2-kompatibla maskinen finns tillgänglig i fem olika färger och drivs av en 652 cm3 encylindrig DOHC-motor, som uppges producera 45 hästkrafter vid 6 000 varv/minut och 55Nm vridmoment vid 4 000 varv/minut.

Motorn, som trots sitt luftkylda utseende är vätskekyld kommer med en femstegad växellåda och assist- och slirkoppling, sitter monterad i en vaggram av stålrör. Fram finner vi en 41mm teleskop-framgaffel och bak dubbla stötdämpare med fjäderförspänning i fem steg.

På plats sitter bromsok från Brembo, tillsammans med en 320 mm bromsskiva fram och en 255 mm bromsskiva bak, och tvåkanals ABS.

Den 12 liter stora bensintanken, BSA-loggan tydligt på vardera sida, uppges ha hämtat inspiration från modellerna M24 och DB34 Gold Star.

Den tjocka sadeln erbjuder en sitthöjd på 780 mm.

Instrumenteringen utgörs av dubbla klockor med analoga visare, komplett med integrerad LCD-display och ett USB-uttag.

Planen är att BSA God Star ska finnas ute i handeln från mars 2022. Om och när modellen kommer att finnas på den svenska marknaden är oklart i skrivande stund.

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: