Cyril Despres vann Dakarrallyt

Efter totalt sett 830 mil så var sista dagens sträcka var en relativt kort på 29 kilometer in till centrala Lima. Inför den stod det klart att Cyril Despres i praktiken var färdig vinnare. Totaltvåan Marc Coma fick se sig slagen både på rallyt och totalt sett när Cyril Despres tog sin fjärde vinst i rallyt. Hélder Rodrigues slutade trea.

Sträckan i går vanns av norske Pål Anders Ullevålseter som också blev bäste skandinav totalt sett efter att han slutade som sexa. 
– Jag är nöjd att jag behöll sjätteplats men jag är lite bitter på tidsstraffet på 40 minuter som jag fick. Jag ser att jag kan kämpa mot de bästa när allt klaffar, säger han.
Bäste svensk var Thomas Berglund som slutade på plats 37, en besvikelse för honom som säger att han tar lärdom av årets rally inför nästa år. Ronnie Bodinger kämpade sig i mål med sitt brutna revben och slutade på 79:e plats totalt.

Annons

Annons

Senaste utgåvan