Yamahas skattkammare

Giacomo Agostini med flera kända racerförare gav glans över öppningen av Yamaha Motor Europe Collection Hall i Amsterdam i onsdags. En sann skattkammare fylld med de viktigaste gatmotorcyklarna och racerhojarna från det japanska märkets historia.

Eric de Seynes, berättade om Yamahas historia och historien bakom honom med flera andra samlare av Yamaha motorcyklar. Hängivna Yamaha-fans som före detta Ariai-importören och Yamaha-medarbetaren Ferry Brouwer, som också höll ett anförande på scenen. Racerlegenden Giacomo Agostini höll också ett bejublat anförande där han mindes roliga detaljer från gamla tider. Andra kända namn på plats var Yamahas racingchef Lin Jarvis och racerlegenden Christian Sarron. Kolla in den sista bilden i bildspelet med alla namnteckningar.

Eric menade att man kan inte bygga Yamahas framtid utan att förstå var man står idag, och hur man kom dit man är nu. ”Först när man förstår historien kan man bygga framtiden.” Den här samlingen av Yamaha landsvägs- och racermotorcyklar är tänkta att inspirera Yamahas nya, unga ingenjörer, som kanske inte känner till hela historien, för att kunna tänka rätt inför framtida modeller.

De här motorcyklarna kommer inte bara att vila hos Yamaha Motor Europe Collection Hall, i huvudkontoret nära flygplatsen i Amsterdam, utan också användas vid olika externa evenemang, som handlardagar, mässor och så vidare där det kan komma till allmänhetens beskådande.

Annons

Annons

Senaste utgåvan