Världsrekordet i höjdhopp med motorcykel slaget

Över 20 000 åskådare såg det historiska hoppet på en uppsatt ramp vid Santa Monica-piren i USA. Lägsta punkten på ekipaget befann sig då 18,03 meter över marken. Ronnie Renner, känd galning i motocross-sammanhang var nöjd efteråt.
– Allt var perfekt i kväll. Jag är helt förstummad över att jag klarade den höjden. Mitt mål var att klara 15 meter. Jag kan inte riktigt förstå att så många fans kom hit och stödde mig, säger Renner.

Planen var att hoppa fem hopp men Renner var inte nöjd och överraskade publiken med ett sjätte hopp, det som nu kommer att skrivas in i Guiness rekordbok.
– Det sista hoppet var för fansen. Det var allt eller inget som gällde. Jag kände mig som en levande kubbpinne men jag är glad att jag klarade höjden och kan köra iväg och prata om det, säger Ronnie Renner.

Amerikanen har redan världsrekordet i step-up, höjdhoppning med motorcykel över ribba.

Annons

Annons