Sverigepremiär för nytt kvalitetstest av motorcyklar

I årtionden har Motormännens Testcenter utfört kvalitetstester av personbilar. Framför allt handlar det om att få raka besked beträffande miljöstatus, trafiksäkerhet och ekonomi före köp av begagnad bil.

Nu vidgar Motormännen målgruppen och vänder sig till motorcykelfolket. Kunskapen och den långa erfarenheten hos testpersonalen kombinerad med den tekniska specialutrustningen borgar, enligt Testcenters VD, Frank Schubert, för att MC-testet blir en pålitlig och seriös produkt.

– Med dagens tekniskt avancerade motorcyklar finns ett behov av kvalificerade tester. En svajig gråmarknad orsakad av den stora importen av motorcyklar på senare år bidrar också till en efterfrågan på marknaden. Men framförallt är det behovet att ge konsumenttrygghet som spelat den avgörande rollen för introduktionen av MC-testet i Sverige, säger Frank Schubert.

MC-testet är en för Sverige ny och unik tjänst och bidrar här hemma till att öka konsumentskyddet enligt kommande EU-förslag.

Motormännens Testcenter finns på 13 orter i landet. Motorcykeltesterna introduceras först vid teststationerna i Halmstad och Helsingborg med premiär tisdagen den 2 april. Fram till och med den 31/5 2002 får du 200 kr i introduktionsrabatt! Ordinarie pris är 845 kr om du är medlem hos oss och 945 kr för dig som inte är medlem!

Annons

Annons

Senaste utgåvan

Annonser