Ödmjukt blickar Robban Gull mot sin framtid i Pro SBK

Robban Gull är Mr 100 % i 125 GP SM. Han vann samtliga deltävlingar han ställde upp i fjolårets SM säsong. Men nu är hans 125:a till salu till förmån för en omprioritering, nämligen en full säsong i Pro Superbike!

En trogen prenumerant på pallplatser i Privatförarcupen får vi förmoda. Det enda som talar emot Robban är att han ännu inte hunnit köra sin hoj, med tanke på den ringa erfarenhet han har av stora cyklar så är det viktigt att komma igång med ett gediget testprogram inför säsongen. Det som talar för är att Gull är en riktig vinnarskalle och har lätt att anpassa sig efter situationen. Det är inte för inte han är flerfaldig SM mästare och dessutom slagits om pallplats i den tuffa tyska serien, IDM.

Men Robban ser ödmjukt på sin uppgift, han vet att det inte kommer att bli enkelt att slå sig in i nordens tuffaste serie, det kan ta några race att känna sig fram genom konkurrensen men Robban Gull är förare som hör hemma i toppen. Pro Superbike går från klarhet till klarhet. Mer unga hungriga förare!

RR: Hur kommer det sig att det inte blir någon 125-satsning i år?
RG: Vi klarar inte av ekonomin till 125-satsningen. Det känns väldigt trist att hoppa av 2-taktsklassen. För det är det jag har kört mest. Jag har anpassat mig och det har gått grymt bra. Så jag känner ingen ånger över att jag började med det. Och nu hoppas jag att jag inte ångrar att vi hoppar av det. Men det mesta hängde på ekonomin.

RR: Du har ju länge haft planer på att köra några deltävlingar i Pro Superbike, när bestämde ni er för att köra hela serien?
RG: Så länge har jag inte haft planer på att köra Pro Superbike. Alternativet kom upp när vi kom fram till att 125 inte gick att fortsätta med. Så det bestämdes alldeles nyligen. Nu försöker jag tagga till och fokuserar mycket på fysträning så att jag kommer dit och är redo och orkar köra. För det ska tydligen vara mycket jobbigare. Jag har kört 1000cc en gång tidigare så jag har ingen erfarenhet.

RR: Vad tycker du om Pro Superbike?
RG: Jag har inte hunnit skapa mig en uppfattning och klassen ännu. Jag har varit och sett på en tävling, om jag inte minns fel. Det ser grymt ut så jag hoppas att det också är det. Men tyvärr verkar det vara för lite körning. Och nu när allt är nytt så behöver jag köra så mycket som möjligt.

RR: Du körde ett ERF race ifjol på en tusenkubikare, berätta lite upplevelsen att tävla med en tusen.
RG: Jag tror att det var en Honda Fireblade -04 med lite fel inställningar och så. Men jag körde ju inte så mycket och vi var flera andra som delade på den. Det var en helt ny upplevelse. Ärligt så var det lite läskigt i början med motorbromsen och allt. Jag körde den med massor med respekt och hann inte bli ett med hojen. Men det gick helt klart bra för att vara första gången:)!

Läs fortsättningen på highsider.

Annons

Annons

Senaste utgåvan