Världspremiär, Triumph Tiger Sport 660!

Just nu är det världspremiär för nya Triumph Tiger Sport 660. En sport-touringmodell baserad på succén Trident 660 som släpptes förra året. Tiger Sport 660 delar motor och ram med Trident men har fått en längre sving och förstärkt bakram för att passa sina nya användningsområden. 17-tums hjul både fram och bak understryker att detta är en modell som ska hålla sig på asfalten. Närmaste direkta konkurrent borde bli Yamaha Tracer 7.

Triumph poängterar att Tiger Sport 660 ska vara minst lika flink och lätthanterlig som Trident. Man har jobbat hårt med att hålla höjden och bredden på sadeln på ett minimum för att lillTigern ska passa alla. Med en fulltankad vikt på 206 kilo bör det funka.
Motormässigt ser vi en trecylindrig motor på 660 kubik, 81 hästar vid 10,250 varv och 64 Newtonmeter i vridmoment och en sportig quickshifter som tillval. Det kommer även naturligtvis en A2-anpassad modell på 48 hästar och 59 Newtonmeter vilken sedan enkelt kan avstrypas när man fått sitt fulla A-kort. En fenomenal första-hoj helt enkelt!

Tiger 660 kommer i tre färger, grå, röd och blå. Redan från början finns det ett komplett rese-kit tillgängligt med packväskor och toppbox där väskornas fästen är snyggt integrerade i bakramen.
Teknikmässigt verkar Triumph slagit på stora trumman för Tiger 660. Vad sägs om; TFT-display i färg med fulla uppkopplingsmöjligheter till mobilen, avstängningsbar traction control och ABS, led-belysning runtom, självavstängande blinkers, ride by wire, slirkoppling, två körlägen och lyxiga Michelin Road 5 som standard.

Som brukligt har Triumph redan från början ett massivt tillbehörsprogram till Tiger 660 Sport som ska kunna erbjuda även den mest kräsne köparen sitt lystmäte.
Triumph Tiger Sport 660 kommer finnas tillgänglig hos handlarna från och med januari 2022 och kostar då 105 900 kronor. Bike kör den nya modellen på soliga Sardinien i mitten av december så håll utkik!

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: