Teamchefen: ”Bayliss kommer vara i topp”

Under måndagens test skadade sig ordinarie förare Davide Giugliano och till helgens deltävling på Philip Island ersätts han av flerfaldiga världsmästaren Troy Bayliss som gick i pension 2008. Han kommer åter igen få köra för Ducati och återförenas med flera av sina gamla kollegor, däribland Ducatis superbike-chef Ernesto Marinelli som brukade vara Troys chefsmekaniker. 

– Han är den enda vi inte kunde säga nej till, säger Marinelli. Vi accepterade idén och tyvärr ser det ut som att Davide kommer missa ett par race.

Frågan alla ställer sig nu är hur konkurrenskraftig Bayliss kommer vara. Han har inte legat på latsidan som pensionär och är australiensisk dirttrack-mästare. Förra året fick han testa VM-Panigalen på Mugello.

– Jag har känt Troy tillräckligt länge för att veta att han inte kommer kunna glida runt och inte ta det lika seriöst som om han tävlade om mästerskapet, fortsätter Marinelli. Han kan cykeln, han kan banan, så jag förväntar mig att han kommer göra så gott han kan och sätta de bästa tiderna han kan. För ett par år sedan körde han här under ett test och gjorde 1.30,7 på en 999. Det har aldrig funnits ett tillfälle då han inte överraskade mig, så jag tror inte han kommer vara i den bakre delen av fältet, utan i den främre och då får vi se. 

I jämförelse var Alex Lowes snabbast på testet tidigare i veckan, då med bästa tiden 1.30,859. Helgens race går klockan 02.00 och 04.40 svensk tid på söndag morgon.