Schwantz återvänder till Suzuka

500-världsmästaren Kevin Schwantz deltog förra året i endurance-VM på Suzuka tillsammans med Yukio Kagayama och Noriyuki Haga. Teamet slutade trea, Schwantz första internationella pallplats på nästan 20 år. Nu har Yoshimura bekräftat att Schwantz återvänder till tävlingen tillsammans med deras Legend Team.  

Yoshimura fyller 60 år och firar födelsedagen med ett "legendariskt" enduranceteam.  Schwantz kommer köra med japanska mästaren Satoshi Tsujimoto, de två tävlade tillsammans på Suzuka redan år 1986. 

– Vi är glada att tillkännage att årets Suzuka åttatimmars kommer vara ett av de mest minnesvärda för Yoshimura Japan. Det är vårt 60 årsjubileum sedan Pops Yoshimura startade företaget 1954 och vi deltar med ett "Legend Team" för att fira vårt racingarv, säger teamchef Fujio Yoshimura. 

Schwantz, 49, och Tsujimoto, 54, inser båda två att de kommer behöva ligga i hårdträning för att klara av den stora utmaningen. Schwantz har blodad tand sedan förra året. 

– Att delta i 2013 års Suzuka med Team Kagayama påminde mig om vad racing med ett suveränt team handlar om, berättar Schwantz.

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: