Rapport från MotoGP Qatar

MotoGP är tillbaka. Igår gick årets första race per tradition på Losail i Qatar. Till inte särskilt stor förvåning placerade Andrea Dovizioso Ducatin på pole position, likt förra året visste vi att de kunde leverera riktigt snabba varv – men ett stort frågetecken kretsade kring deras racedistans. 

Starten gick. En salig blandning Yamaha och Ducati tar sig iväg i fronten. Men Márquez går brett i första kurvan och hamnar absolut sist i fältet, hans teamkamrat förlorar också platser till kring tionde.

Det som följer är en 22 varv lång fight mellan Lorenzo, Rossi, Iannone och Dovizioso – fabriksförarna från Yamaha och Ducati. Det som vanligtvis brukar vara en duell mellan Yamaha och Honda är nu istället ett desto intensivare drama med det italienska märket. Medan Márquez snabbt klättrar upp genom fältet slåss Lorenzo och Dovi om förstaplatsen. 

Márquez lyckades köra ikapp och om Pedrosa till femteplats med ett par varv kvar, men trots att luckan mot den ledande klungan minskar är det för sakta och den tvåfaldiga världsmästaren får nöja sig. I topp börjar Jorge tappa, kan Ducati ta sin första vinst sedan Casey Stoner? Valentino Rossi verkar dock ha gjort ett strategiskt genidrag och är den enda med ett hårt framdäck, de två sista varven gör han upp med Dovi som i slutändan inte lyckas slipstreama sig förbi sista gången på start/mål. Den 36 åriga italienaren tar målflagg först.

– Det här var min bästa fight någonsin! Under de sista tre säsongerna har jag alltid kört vettiga race och hamnat på podiet, men att komma tillbaka med en vinst är en helt annan grej. Jag är så glad för vi hade det svårt under träningar och tester, men det gick väldigt bra under de 22 racevarven och jag var väldigt stark, säger Rossi. 

Nästa race går om två veckor på COTA.

20153003092038.png?itok=fIC6SMvP
 

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: