Husqvarna Norden 901, ÄNTLIGEN HÄR!

Det stora runda lyset ackompanjeras av två dimljus och ger en excentrisk look.

Så kom äntligen dagen hela världens samlade offroad-entusiaster väntat på, det officiella släppet av Husqvarnas hittills viktigaste modell, Norden 901. Med en smäcker rammonterad kåpa, stort runt lyse och diskreta svensktoner ser hojen verkligen fin ut. Tekniskt sett är den helt och hållet baserad på den orangea kusinen KTM 890 Adventure men med något tillspetsad konfiguration. Exempelvis har den 43 millimeter grova framgaffeln två centimeters längre slaglängd och bakdämparen 1,5 centimeter mer. Vidare har Norden 901 quickshifter och farthållare standardmonterat men värmehandtag och smartphone-kopplad navigation och underhållning kostar extra.

Grusväg och röda stugor, så svenskt det bara kan bli.

Motor och ram kommer direkt från 890:n var vilket innebär en krom-molybden-ram med motorn som bärande element och en tvåcylindrig motor på 889 kubik, 105 hästar och 100 newtonmeter. Det potenta twinnen kontrolleras med modernaste teknik och via ride-by-wire innehar man tre olika körlägen som standard och ett ytterligare EXPLORER-läge som tillval vilket ger fullständig kontroll av traction control och motorns gassvar.

Bikes Gerry Nordstöm på plats på Azorerna för provkörningen av Norden 901. Smajlet säger allt!

Till 901:ans fördel är framgaffeln justerbar vad gäller kompression- och returdämpning, bak kan förspänningen justeras med ett handvred och även returdämpningen är justerbar. Tanken är neddragen djupt med bredvid motorn och rymmer 19 liter, detta ska ge en aktionsradie på runt 40 mil. De slanglösa hjulen håller offroadvänliga 21 tum fram och 18 tum bak och är skodda med Pirellis STR Rally, ett däck som vi på Bike har haft nöjet att testa med gott resultat. Framförallt mycket kapabla på asfalt och torr grusväg. För mer strapatsliknande utflykter får man unna sig lite grövre gummi.

Att ta sig vatten över huvudet får en ny innebörd…
Snygga handtagsskydd!

Via den stora TFT-displayen på fem tum kan man få vägvisning från den kopplade smartphonen och få alla valda elektroniska hjälpmedel presenterade på ett övergripligt sätt. Den anpassar sig efter rådande ljusförhållanden och kan skräddarsys för att visa dina favoritfunktioner.
Nedan kan ni se en fräck video och lite fler bilder på Husqvarna Norden 901.
Pris och tillgänglighet är ännu ej klart men vi uppdaterar så fort vi vet!

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: