Dark side of Stockholm!

Sex nya Yamahamodeller, livs levande, hos den skandinaviske importören i Sickla, utanför Stockholm.

Idag visade Yamaha hela sex nya spännande modeller i ”the dark side of Stockholm”, det vill säga i den mörka källaren under det svenska huvudkontoret i Sickla, strax utanför Stockholm. På grund av den rådande situationen delade man upp journalisterna i små grupper och vi på Bike fick en timme för att klämma och känna på nyheterna.

Men ljuset tändes upp och vi kunde stifta en första bekanskap med nya MT-07, Tracer 7GT, MT-09, MT-09 SP, Tracer 9 och Tracer 9GT. Samtliga viktiga modeller som är ordentligt uppdaterade tills i år med de nya EU5-avgasreglerna.

Sammanfattningsvis kan vi konstatera att MT-07 fått mindre tekniska uppdateringar, eftersom man fortfarande vill ha ett riktigt konkurrenskraftigt pris, vilket är viktigt eftersom det är en instegsmodell. Motorn uppges nu gå mjukare, det lite ryckiga som stört vid körskoleproven, ska nu vara borta. Designen är dock rejält uppfräschad, och främst sticker den ut med ett riktigt coolt framljus. Tourern Tracer 7GT har försetts med rejäl kåpa och packutrustning. Motorn är i princip samma vridstarka twin som i nya MT-07. Prislappen för MT-07 landar på överkomliga 79.900 kronor.

MT-09 och dess syskonmodeller MT-09 SP, Tracer 9 och Tracer 9GT är desto mer uppdaterade. Detta utan att prislappen har skenat iväg. Fullt elektronikkit, med finesser från sporthojen R1 och större, uppdaterad motor som ger mer effekt på topp och ett kraftigare register. Tracer 9GT har till och med elektroniskt styrd fjädring. Även den större MT-09 har en måttlig prislapp på 106.900 kronor, trots ganska omfattande uppdateringar.

Läs mer om uppdateringarna i nästa nummer av Bike som vi just nu lägger sista handen på. Bike nr 1 ligger i handeln den 10 december. Säkra ditt exemplar genom att teckna en prenumeration – billigare, snabbare, bättre och du missar inte något nummer. Klicka här för ett bra erbjudande!

Annons

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: