Ny Speed Triple – den starkaste Triumph någonsin


Idag släppte Triumph nyheten som redan förra veckan anades i en teaser-video med Carl Fogarty och Gary Johnson. Den brittiske tillverkaren släpper en ny Speed Triple, som är den starkaste motorcykeln från Triumph hittills.


Den sjufaldige mästaren i Superbike VM; Carl ”Foggy” Fogarty, samt tvåfaldige Isle of Man TT-vinnaren Gary Johnson har medverkat i en teaser-video som låg ute i förra veckan, visst har vi anat vad som komma skulle, och nu får vi svaret: en helt ny Triumph Speed Triple.

Speed Triple kommer ut på marknaden i två versioer, S ja RS. Motoreffekten har höjts med sju procent till 150 hästar. En helt ny cylinder som tillåter 1000 varv högre maxvarv krävdes för att få upp effekten så högt. Samtidigt har vevaxeln och kolvarna lättats. Den nya motorn sägs ha ungefär samma sound som den nya motorn i Triumph Tiger. RS-modellen har ett ännu läckrare ljud tack vare ett avgassystem från Arrow.

Den från Street Triple välkända TFT-displayen som styrs av samma reglag med en joystick på styret som också kommer från Street Triple. Bland finesserna finns farthållare, justerbar greppkontroll, bromsar med kurv-ABS och på RS-modellen också en trådlös tändningsnyckel.

S-modellen har fjädringskomponenter från japanska Showa medan RS-modellen har komponenter från svenska Öhlinsin, fram NIX30 och bak TTX36. RS är tre kilo lättare.

Den nya modellen provkörs redan den 23 februari på den spanska Almeria-banan, håll ögonen öppna i kommande nummer av Motorrad.

Teaser-videon från Triumph:

Annons

Annons

Senaste utgåvan

Annonser