Nu kan även yngre söka MC-stipendiet

Fotograf: Christian Holmeskär, BA Trafikskola

För sjätte året i rad kan blivande motorcyklister söka Svedeas MC-stipendium som ger en kostnadsfri intensivkurs för motorcykelkörkort. Årets ansökningsperiod startar i samband med MC-mässan och en nyhet är att man öppnat upp även för sökande under 24 år.

-Föryngring är självklart viktig i branschen och vi har därför tagit bort åldersgränsen på stipendiet. Men för att man ska kunna lyckas med intensivkursen krävs trafikvana och vi har därför kravet att man ska ha haft körkort för bil i minst två år och man ska även ha kört regelbundet, säger Stefan Karlsson, produktansvarig för mc-försäkring på Svedea.

-Självklart vill vi på SMC att så många som möjligt ska få uppfylla sin dröm om mc-kort och vi uppskattar verkligen Svedeas engagemang för branschen. Vi i branschen behöver hjälpas åt för att behålla den positiva trenden av nya mc-åkare och Mc-stipendiet är ett väldigt bra bidrag, säger Jesper Christensen, generalsekreterare på Sveriges MotorCyklister (SMC).

Mc-stipendiet kommer att delas ut till sex personer och för att söka stipendiet krävs att man har baskunskaper i motorcykelkörning och har haft körkort för bil i minst två år. Intensivkursen genomförs i samarbete med BA Trafikskola och kommer att ske under två veckoslut, 26-28 maj och 9-13 juni.

Ansökan kan göras på svedea.se/mc-stipendiet

MC-mässan arrangeras 26-29 januari på Stockholmsmässan vid Älvsjö.

Annons

Annons

Senaste utgåvan

Annonser