Nordic Superbike race två – Backlund vinner efter tjuvstart för Lundh

Återigen bjöd Nordic Superbike killarna publiken på härlig racing. Nikola Milovanovic tog starten och hade Norvald Haaland tätt bakom sig, efter en närkontakt av tredje graden körde båda av i fållan i chikanen, med Cool Rille tätt efter sig ut i sanden. Niko kunde fortsätta racet men tyvärr inte Haaland och Cool Rille. Först ut ur chikanen var Filip Backlund med Alexander Lundh och Andreas Mårtensson flåsandes bakom sig.

Backlund byggde upp en liten lucka till Lundh under de inledande varven men förlorade gapet när Lundh fått upp tempot på allvar. Mårtensson var bäst of the rest denna gång och kunde inte hänga med i toppduons tempo, särskilt när det blev dags för varvningar förlorade Mortenzoni mest tid på detta.

Då Lundh gjort en tjuvstart blev han tilldömd 20 sekunders tidstillägg och missade därmed sin chans på dubbla raceseger denna helg. ”Med det tidstillägget kommer Lundh inte ens få poäng” hördes speakern säga efter något varv då det blev klart att Mad Alex blivit dömd för tjuvstart, men tydligen kände inte speakern till hur snabb toppkillarna egentligen var. Lundh korsade mållinjen först med Backlund 0.7 sekunder efter sig (samma lucka som i lördags) och Mortenzoni ytterligare åtta sekunder efter. Efter att 20 sekunder plussats på Lundhs racetid blev det i slutändan en sjätteplats för honom, inte dåligt med tanke på att racet avverkades på femton minuter.. Alexander Lundh satte också racets snabbaste varvtid, 44.518. Men Filip var inte långt efter med 44.552 som bäst under racet.

Niko, Svensken och Krille tampades om den sista pallplatsen, på ett varv förlorade Niko mycket mark och fick se sig omkörd av båda två. Efter trion som körde i mål på placeringarna 3-5 fightades Tobias Larsson och Nicklas Cajback länge och väl, med Tobias som segrare ur striden. Bästa ”icke Pro Superbike-förare” blev Mats Törnvall med sin Suzuki GSXR, han körde i mål på en niondeplats av 31 startande förare.

Nästa Scandinavian Open tävling körs på Alastaro i Finland 27-28 juni.

Annons

Annons

Senaste utgåvan