MotoGP: Yamaha förlorar Petronas som sponsor

Yamaha förlorade Fiat som sponsor inför 2011 års säsong, till stor del på grund av Rossis byte till Ducati, och nu är det fastställt att en till av teamets stora sponsorer backar ut. Lin Jarvis, Managing Director på Yamaha Motor Racing kallar det ett naturligt avslut på ett väldigt lyckat samarbete som uppnåt stora framgångar.

Detta innebär inte bara dåliga nyheter för Yamaha, som förlorar en av sina stora sponsorer än en gång och måste plocka pengarna ur egen ficka, utan alla andra MotoGP-team eftersom nyheten om att ytterligare en sponsor faller ur MotoGP kan tolkas som en minskning av värdet att samarbeta med MotoGP-team.

"Vi är glada att ha haft möjligheten att jobba med Yamaha Factory Racing Team under de senaste tre åren" säger Mohammad Medan Abdullah, Senior General Manager hos Pentronas. "Under den tiden har vi ådragit fördelarna med en stark varumärkesexponering genom privliegiet att bli associerade med ett team som delar våra värderingar och passion. Teamet har uppnåt stor framgång genom en stark konkurrenskraft och pressat prestandastandarden och vi önskar teamet fortsatt framgång i framtiden."

Annons

Annons

Senaste utgåvan