GGN, höstenduro och KTM-hjul på Shercon!

Gotland Grand National – Världens största endurotävling – kommer genomföras! Ingen blev väl gladare än jag när beskedet kom från Nordic Sport Event för en vecka sedan. En stor eloge till Conny och Elin med flera som arbetat med detta hela sommaren.

Så, vad innebär detta då? Joo, äntligen finns det ett mål att börja arbeta emot. Shercon fick raskt dammas av och vi passade tillämpligt på att testa lite fiffiga tillbehör.

Svenska EMX Racing i Arlanda stad består av ett gäng eldsjälar som äter, dricker och sover cross och enduro. De saluför fiffiga tillbehör från Zeta. Vi har tidigare skrivit om deras ”bling-kit” som kan förgylla utseendet hos din pärla. Men nu lite funktion kopplat till flärden. Zeta Gaffellock, 1495 kronor, medför att du utan verktyg kan justera kompressionsdämpningen på gaffeln. Smart då styret ofta hamnar mitt ivägen för skruvmejseln och du riskerar att skada skruven. Finns till de flesta japanska gafflar från Showa och Kayaba.

Smart funktion kombinerat med lite blått bling-bling.

Till detta kan man matcha med ett par verkygsfria justerskruvar för returdämpningen. Zeta Bottom adjuster, 795 kronor, ger dig möjlighet att justera dämpningen snabbt och enkelt utan att behöva gissa dig fram med skruvmejseln i leran.

Ett snabbt drag med tummen och pekfingret och med distinkta klick.

Jag hade ett par begagnade KTM-fälgar i garaget. Onödigt att de bara hänger tänkte jag, de borde väl gå att konvertera för att passa Shercon? En googling gav svaret. Amerikanska Enduro Engineering hade ett färdigt kit. Även dessa saluförs av EMX Racing för 695 kronor för ett kit för fram och bakhjul. Supersmidigt och med perfekt passform.

Men man kan ju inte åka runt med ett par KTM-hjul helt synligt på den franska fina hojen. Vi kontaktade MotoProWorks från Göteborg som hjälpte oss med ett custom-designat kit med dekaler för fälgarna. Kitet går loss på cirka 350 kronor och lyser verkligen upp hojen. Vi blingade till det med ett bakdrev från 24 MX för 339 kronor och däcklåsmuttrar från EMX för 69 kronor för ett enhetligt intryck. Supersnyggt !!

KTM-hjul med Fransk kamouflage.

Annons

Annons

Senaste utgåvan

Annonser