Ducati presenterar nya Monster

Efter närmare 30 år har Monster blivit Ducatis bästsäljande modell med 350 000 sålda enheter av den italienska nakenmodellen sedan 1993. 2021 års Ducati Monster har uppdaterats rejält, vilket lett till en rejäl viktminskning på 18 kg i jämförelse med Monster 821, med ny design och ny 11-graders 937cm3 Testastretta-motor.

Ducati säger att nya Monster har utvecklats från grunden samtidigt som det har bibehållit DNA från sina föregångare, där vi finner den typiska bränsletanken och runda strålkastaren.

Frontramen i aluminium bygger på samma koncept som hos Panigale V4. Den är kort och fästs direkt på motorn. Med en vikt på endast 3 kg är denna ram 4,5 kg lättare (60% lättare) än den tidigare fackverksramen, vilket bidrar till att minska torrvikten på motorcykeln till 166 kg.

Faktum är att varje komponent har designats om, där fälgarna uppges ha bantats med 1,7 kg, svingarmen lättats med 1,6 kg och bakramen minskat i vikt med 1,9 kg tack vare GFRP-teknik (Glass Fiber Reinforced Polymer). Det hela ger en total viktbesparing på 18 kg.

Monstrets hjärta är en ny 11-graders 937 cm3 L-formad tvåcylindrig Testastrettamotor som ersätter den utgående 821-versionen och uppges leverera 111 hk vid 9 250 varv/min med ett maximalt vridmoment på 95 Nm vid 6500 varv/min. Monster kommer med Ducatis nya Quick Shift Up / Down-växellåda, som ska ge ”spännande prestanda” såväl som en lättkörd motorcykel. En A2-variant kommer att finnas tillgänglig.

Standardutrustningen inkluderar kurv-ABS, traction control och wheelie control, alla justerbara för olika ingreppsnivåer. Motorcykeln kommer också med launch control för blixtsnabb start. Denna elektroniska utrustning ska göra det möjligt att njuta av motorcykelns prestanda med hög aktiv säkerhet.

Nya Monster kommer med tre körlägen (Sport, Urban, Touring) som gör det möjligt att anpassa motorcykelns karaktär efter smak och behov. Allt hanteras enkelt via styrets kontroller och 4,3-tums TFT-instrumenteringen med racinggrafik som är hämtad från Panigale V4, med en stor varvräknare som även visar aktuell växel.

Nya Monster kommer i Ducati-röd och Dark Stealth med svarta hjul samt Aviator Grå med GP-röda hjul. För de som vill ha en sportigare version av motorcykeln finns Plus-versionen i samma färger med en aerodynamisk lyktkåpa och sadelkuts för passagerarsadeln som standard.

Ducati Monster kommer att finnas hos Ducati-ÅF i slutet av mars 2021.

Pris Sverige = från 123.900 Sek

Annons

Annons

Senaste utgåvan