Vi ses på Aragon!


Efter att ha testkört på en Yamaha R1 under ett antal varv på Misano-banan under måndagen och tisdagen har Valentino Rossi (Movistar Yamaha MotoGP) beslutat sig för att ställa upp redan under nästa MotoGP-deltävling – Gran Premio Movistar de Aragon.

Valentino Rossi som bröt benet för bara en månad sedan räknar nu med att vara tillbaka på rekordtid, och därmed bara missa en deltävling på grund av benbrottet. Italienaren måste dock friskförklaras för att få komma ut på banan, och kör sedan i den fria träningen FP1 för att sedan se om han är konkurrenskraftig inför tävlingen nu på Söndag. Om han inte klarar av att köra tävlingen kommer den holländske Superbike-föraren Michael van der Mark hoppa in istället för Rossi.

”Som tur är, hade jag igår ett bra test med min YZF-R1M på Misano. Jag provade också dagen innan, men då blev jag stoppad av regnet efter några varv. Igår hann jag med 20 varv och jag fick de svaren jag sökte. Slutsatsen är att testet var positivt och jag vill tacka Dr. Lucidi och hans personal, som har hjälpt mig att finna de bästa lösningarna och att känna så lite smärta som möjligt i benet när jag kör. Det är klart att det gjorde lite ont i slutet av testet, men i morse gick jag till Dr. Pascarella för en läkarkontroll, som gav ett positivt resultat. Det slutade med att jag har beslutat att åka till Aragon, Spanien, och kommer att försöka köra min M1-racer den här helgen. Om jag friskförklaras och får godkänt för att ställa upp, kommer jag att få det verkliga svaret efter den första fria träningen – FP1. Självklart kommer det bli en mycket större utmaning att köra min M1, men jag tänker försöka. Vi får se hur det går. Vi ses i Aragon!”, hälsar Valentino Rossi

Annons

Annons

Senaste utgåvan

Annonser