Svenskt medaljregn i Enduro VM!

Två guld, ett silver och ett brons var kvar i Sverige efter helgens deltävling som var den sista i Enduro VM. Redan förra helgen, i finska Mikkeli, stod det klart att Peter Bergvall, 26 år gammal från Örebro plockade hem guldmedaljen i 250-fyrtakt.

Värsta konkurrenten Paul Edmondson drabbades av motorproblem i andra testet och fick nöja sig med en fjärdeplats totalt medan Bergvall körde till sig sin elfte delseger under årets serie. När sista tävlingen var avklarad hade han tretton av fjorton möjliga segrar i bakfickan, grymt Peter!

Peter var dock inte ensam med att ta hem guldmedalj. Anders Eriksson som kör i största klassen (500-fyrtakt) plockade hem ditt sjätte VM-guld i och med segern i Eksjö. Banan, som av flera förare ansågs vara den bästa under årets serie, var varierande med både sand och gräs som underlag. Husqvarnaföraren Eriksson körde jämnt och snabbt utan att ta onödiga risker. Finnen Mika Ahola fick liksom förra året nöja sig med en andraplats bakom den svenske världsmästaren.

På tredje plats hamnade Björne Carlsson som gick från platsen med en bronsmedalj. Även i minsta klassen kammade Sverige hem medalj. Det var Richard Larsson som fick med sig en silvermedalj i klassen 125-tvåtakt.

Att fyra svenska förare tog medalj i årets Enduro-VM är ett kraftfullt bevis på att svenska enduroförare håller högsta klass.

RESULTAT I ENDURO VM 2002 500-4t
1) Anders Eriksson, SE, Husqvarna 303 p
2) Mika Ahola, FI, VOR 278 p
3) Björne Carlsson, SE, Husaberg 196 p
4) Giovanni Sala, IT, KTM 184 p
5) Andreas Toresson, SE, Husaberg 150 p

Annons

Annons

Senaste utgåvan

Annonser