Svenskarna i Dakar

De två skiljer sig åt något, till vardags är Ronnie IT-chef hos Avenza medan Tomas är yrkesofficer och kapten vid livgardet i Stockholm.

Thomas Berglund har sedan barnsben varit motorcykelåkare med undantag för en elitsatsning som militär 5-kampare. Sedan 2007 har han satsat fullt ut på Dakarrallyt. Under fjolåret växlade han över till en ombyggd Husaberg FE 450 som under det senaste året modifierats ytterligare för att skapa en konkurrenskraftig cykel inför kommande race.

Under slutet på 90-talet så började så motorcykelsuget att ta överhand igen och efter en Novemberkåsa på Försvarsmaktens 258:a så tog en endurosatsning fart igen. Detta skedde genom ett antal internationella tävlingar i enduro EM och VM med bland annat en 6:e plats i EM 2004 och en 3:e plats i klubblags VM (Sixdays). 2007 startade en flerårig satsning inom Dakarrallyt och hittills är en 12:e plats bästa placeringen men målsättningen är att ta sig upp till en topp 10 placering under 2012.

Ronnie Bodinger är uppväxt i värmländska Söderfors där hans far ägde en bensinmack och hans bror körde rally. Ronnie valde dock en annan väg och flyttade till Stockholm för att läsa på KTH. Idag är han IT-chef på Avenza Bank. Men trots sitt kostymjobb så är Ronnie van vid att skita ner sig, som uppvärmning har han kört flertalet Tuaregrallyn och liknande.

Den senaste rapporten från dag ett i Ronnies blogg lyder:
"Har precis snackat med Ronnie 8 mil in på transporten. Plats 141 än så länge är lugnt och enligt plan. Han har lagt ned hojen några gånger men inga problem. "

Båda kommer du kunna följa direkt från rallyt på deras respektive hemsidor:
http://www.berglundracing.com
http://vagentilldakar.blogspot.com

Vi önskar dom båda stort lycka til!

Annons

Annons

Senaste utgåvan